به گزارش زیسان، به دنبال این اتفاق به یکباره این آهنگ در تمام اروپا ترند شد و باشگاههای دیگری از جمله آ. اس رم ایتالیا در دیدار برابر لاتزیو و همچنین در پیج باشگاه تیم فوتبال زنان هامبورگ آلمان نیز پخش شد. در ایران نیز تیم پرسپولیس در بازی با گلگهر سیرجان هم از این آهنگ استفاده کرد.
اما چرا این آهنگ قدیمی ایرانی دهه ۵۰ به یکباره در تمام اروپا ترند شد؟
به گزارش زیسان؛ ردیابی ترند شدن ترانه «گل یخ» کوروش یغمایی به سریال «آمریکای کوچک» بر میگردد. «آمریکای کوچک» سریالی در ژانر کمدی – درام و خانوادگی و محصول سال ۲۰۲۰ کشور آمریکاست که توسط پلتفرم «اپل تی وی» تولید و پخش شد. این سریال با حضور در جشنواره تولیدات تلویزیونی توانست نامزد دریافت ۶ جایزه شود و نهایتا ۳ جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر مکمل مرد و خیرهکنندهترین مناظر در سریالهای تلویزیونی را از آن خود کند. فصل اول این سریال ۸ قسمت دارد و داستان هر قسمت برگرفته از رویدادهای واقعیست و روایتگر زندگی مهاجرانی است که برای ادامه زندگی به آمریکا رفته تا رؤیاهای خود را بسازند.
فصل اول این سریال بسیار موفق بود و حالا قرار است فصل دوم آن هم ساخته شود. در ایران این سریال از پلتفرم فیلیمو پخش میشود و به تازگی قسمت ۷ فصل اول این سریال که روایتگر زندگی یک مهاجر ایرانی به نام «فراز» و خانوادهاش است پخش شده است. قسمت هفتم این سریال «صخره» نام دارد و درباره یک رؤیاهای یک خانواده مهاجر ایرانیست که در نیویورک زندگی میکنند و ترانههای کورش یغمایی هم در این بخش به گوش میرسد.
کارگردان قسمت ۷ سریال یک ایرانی – بریتانیایی ساکن ایالات متحده به نام «نیما نوریزاده» است و به دلیل اینکه خود و خانوادهاش تجربه مهاجرت دارند به عنوان کارگردان این سریال انتخاب شده است. وی که علاقه خاصی به کوروش یغمایی دارد سعی کرد که از ترانههای این خواننده در قسمت «صخره» آمریکای کوچک استفاده کند.
بر اساس گزارش بی بی سی، این سریال هشت قسمتی بر اساس داستان زندگی واقعی مهاجرانی است که مجله «اپیک» جمع آوری کرده است. داستان زندگی کسانی که تحت تاثیر مهاجرت قرار گرفته و همچنین فرزندان این نسل از مهاجران، یا همان نسل دومیها. این سریال چالشها و مشکلات واقعی مهاجران سراسر دنیا را نشان میدهد که به ایالات متحده رفتهاند. نیما نوریزاده لحن این داستانها را منحصر بفرد میداند. او «صخره» را قصهای با طنزی لطیف در عین حال دراماتیک میداند که تنها قصهای منحصر به ایرانیان نیست و هر کسی در هر جای دنیا میتواند با آن ارتباط برقرار کند.
یکی از شخصیتهای داستان «صخره»، پسری است که در شهر نیویورک در خانوادهای مهاجر بدنیا آمده است. او با پدر ومادرش تفاوتهای فرهنگی دارد و نامش «بهراد» است، اما دوستانش «بری» صدایش میزنند. بری راهی پیدا میکند تا هم دل والدینش را بدست بیاورد هم به خواستههای خود برسد. از طرفی فراز، پدرش تمام سعیاش آنست که همه قولهایی که قبل از مهاجرت به خانواده داده را عملی کند. شخصیتی مثبت و راسخ که هرگز دست از مبارزه برنداشت.
کوروش یغمایی از پیشگامان موسیقی راک در ایران محسوب میشود. این خواننده و موسیقیدان هفتاد و هفت ساله، از معدود خوانندهها و هنرمندان مشهور قبل از انقلاب است که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ هم در ایران ماند، موفق به انتشار آلبوم شد و هنوز در ایران زندگی میکند. کورش یغمایی پس از انقلاب برای ۱۷ سال به اصطلاح ممنوعالصدا بود و به طور رسمی اجازه فعالیت نداشت، اما سرانجام در سال ۱۳۷۵ آلبومی به نام «سیب نقرهای» را با مجوز رسمی منتشر کرد. پس از آن هم سه آلبوم دیگر، «کابوس»، «ماه و پلنگ» و «تفنگ دسته نقره» از کورش یغمایی در ایران منتشر شد.
قطعات انتخاب شده در سریال «آمریکای کوچک» از آلبوم Back From The Brink است که در سال ۲۰۱۱ با تلاش کاوه یغمایی، فرزند کورش یغمایی منتشر شد. مجموعهای از بهترینهای پدرش قبل از انقلاب و بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۹. تولد یک صدا، ساقه، خار، گل یخ و اخم نکن، قطعاتی هستند که برای سریال «آمریکای کوچک» انتخاب شدند.
«گل یخ» آهنگی از کورش یغمایی در سبک فولک راک است که در سال ۱۳۵۰، در اولین آلبوم او «گل یخ» منتشر شد. ترانه این آهنگ شعری از همکلاسی یغمایی در دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی کنونی) مهدی اخوان لنگرودی است. این اثر به همراه «حجم خالی» یغمایی را به دوران حرفهای موسیقیاش وارد کرد.
نیما نوریزاده درباره قرار گرفتن آهنگ «گل یخ» در قسمت هفتم سریال آمریکای کوچک» میگوید: «یادم هست وقتی تهیه کننده برنامه برای اولین بار قطعه «گل یخ» را شنید که روی صحنهای گذاشته بودم که فراز، پدر خانواده در حال رویابافی درباره ساخت خانه رویاهایاش بود که صحنهای خیلی احساسی و شیرین هم بود تهیه کننده برنامه آنقدر از این آهنگ خوشش آمد که خواست از این قطعه برای تیتراژ برنامه هم استفاده شود».
به این ترتیب آهنگ گل یخ کوروش یغمایی با قرار گرفتن در تیراژ قسمت هفتم فصل اول این سریال پرطرفدار به سطح دیگری از محبوبیت بینالمللی رسید و همین امر باعث شد که این آهنگ در اروپا و به ویژه در میان باشگاههای فوتبال به ترند روز تبدیل شود.